středa 22. února 2012

Waiting on Wednesday (1)

The Golden Lily
Richelle Mead 
Sydney Sage je Alchymistka, jedna ze skupiny lidí, kteří se věnují magii a oddělují svět upírů a lidí. Chrání upíří tajemství a lidské životy.  
Sydney by ráda šla na vysokou školu, ale místo toho jí poslali do internátní školy v Palm Springs v Kalifornii, kde má chránit morojskou princeznu Jill Dragomir před atentátníky, kteří chtějí rozvrátit morojský svět, čímž by vypukla občanská válka. Původně brána za hanbu alchymistského světa je teď Sydney považována za vzor pro budoucí Alchymisty, díky její věrnosti a poslušnosti.  
Jenže čím víc se sbližuje s Jill, Eddiem a zejména s Adrianem, tím víc zpochybňuje svoji dlouhodobou alchymitskou víru, svoji rodinu a pocit, když někam opravdu zapadá. Její život se ještě víc zkomplikuje, když magické experimenty ukazují, že by Sydney mohla být klíčem proti Strigoiům.  Ale její ztrach z toho, že by mohla být takhle mocná jí děsí víc než cokoli jiného. A stejně tak náročný je její nový románek s Braydenem, roztomilý, chytrý kluk, který se zdá být dokonalý v každém směru. A i přesto jak, dokonalý se zdá být, Sydney  si uvědomuje, že ji přitahuje někdo jiný, někdo, kdo jí je zakázaný.
Když šokujíci tajemství hrozí zničením upířího světa, Sydnina věrnost je najednou testováná ještě víc než kdy předtím. Sama je zvědavá jak zvládne udržet rovnováhu mezi zásady; mezi dagmami, které ji učili a mezi jejími instinkty.
Měla by věřit Alchymistům, nebo svému srdci? 
Na tuhle knížku se už těší od tý doby, co jsem přečetla první díl Bloodline. Měla by vyjít v červnu 2012. 
PS Překlad jsem překládala sama, takže to za nic moc nestojí, ale čert to vem. Jinak tady je odkaz na originální anotaci. GoodReads
Smile

Žádné komentáře:

Okomentovat